Actie voor Metakids
Geen categorie

Actie voor Metakids

Wij sponsoren de actie van Team Bobster voor Metakids en wandelen 15 oktober tijdens de Amsterdam Citywalk 20 km. Metakids zamelt geld in voor onderzoek naar stofwisselingsziekten. Deze ziekten, ook wel metabole ziekten genaamd, zijn in Nederland een van de grootste doodsoorzaken bij kinderen. Helaas werden wij onlangs in onze familie ook geconfronteerd met deze ziekte. Dat heeft een hele grote impact, maar maakt ons ook strijdbaar.

Om de dag wordt er in Nederland een kindje geboren met een stofwisselingsziekte. Vaak wordt een ziekte te laat herkend of is behandeling niet mogelijk. 15% van deze ziekten is nu nog maar behandelbaar. 15%! Veel kinderen halen hun eerste verjaardag niet. Onderzoek geeft deze kinderen een kans. Als we vaart maken met noodzakelijk onderzoek, zijn vrijwel alle metabole ziekten binnen 25 jaar behandelbaar. Dat klinkt fantastisch toch? Daarom steunen wij deze actie van Team Bobster.

Wij willen natuurlijk een zo groot mogelijk bedrag inzamelen en ook zo veel mogelijk bekendheid creëren voor deze ziekten. Doneer! Dat kan via deze link naar de actiepagina: Team Bobster

De dagelijkse beslommeringen van Team Bobster zijn ook te volgen op Instagram via @team_bobster

Dank je wel alvast.