Designers Guild fifty years
Designers Guild

Fifty years of Designers Guild

Dit jaar bestaat Designers Guild 50 jaar. Om dat te vieren organiseert het Fashion en Textile museum in London een speciale tentoonstelling genaamd: “Out of the Blue: Fifty years of Designers Guild.” De tentoonstelling neemt je mee langs allerlei set-ups, waarin je het unieke creatieve proces en de inspiratie achter de ontwerpen van Tricia Guild , de oprichtster van het merk, gaat ontdekken. Ook krijg je inzicht in ontwikkeling van de collecties, de veranderende smaak m.b.t. interieurs van de afgelopen halve eeuw en de technische hoogstandjes van het productieproces van de collecties.

Het merk startte in 1970 met een winkel op Kingsroad in Chelsea London, nu nog steeds hun grootste flagshipstore. Sinds die tijd heeft het merk zich ontwikkeld tot een wereldwijd opererende onderneming, die de visie op kleurgebruik en toepassing van motieven en textuur in de interieurwereld heeft veranderd.
Tricia Guild wilde een lifestyle creëren en mensen leren hoe ze de verschillende aspecten als kleur, dessin, textuur en vorm in een ruimte bij elkaar kunnen brengen. Het doel: daarmee een harmonieus interieur creëren met persoonlijkheid en spirit.

Als je in London bent is het zeker de moeite waard om de grote winkel op Kingsroad te bezoeken. Ongetwijfeld gaat je hart er sneller van kloppen, net als bij mij. Ik ben echt een diehard fan en ondertussen ook al meer dan 25 jaar dealer van het merk. Je vindt het grootste deel van hun kant-en-klaar producten hier in de webshop en alle stalenboeken behang en stoffen in onze stenen winkel.

De tentoonstelling in het Fashion en Textile Museum is vanwege de huidige crisis verlengd tot 13 september 2020.