Behang, Kleuren

Hoe maak je jouw huis eenvoudig een stuk gezelliger – tips no. 2.

We brengen de afgelopen maanden zó veel tijd in huis door, dat het belangrijk is dat het een hele comfortabele en sfeervolle plek is. Hoe maak je van je huis nu een warm en gezellig winterhuis.

In mijn vorige blog kreeg je al een aantal tips:
* gooi je bank vol met aaibare kussens zoals fluweel, nepbont of bouclé
* voeg één of meerder mooie wollen plaids toe
* herstoffeer een stoeltje of poef met een knuffelbare stof

Kleur of behang op de muur.

Niets is veiliger dan kiezen voor witte muren. Maar het is vooral ook koeler. Dus pak eens een kwast en verf een muurtje in een mooie warme tint. Direct effect gegarandeerd. Dat hoeft niet persé een uitgesproken kleur te zijn, want ook in de naturellen vind je veel mooie warme tinten.
Wil je helemaal wat meer leven in de brouwerij, kies dan een muur en plak daar een mooi behang. Dat kan een klein wandje zijn, maar ook de open haard bijvoorbeeld. Behalve voor behang met motieven, kun je hierbij ook kiezen voor een behangtype met een levendige textuur in een warme kleur. Denk hierbij aan linnen-, zijde-, hout- of stofachtige texturen. Heel warm en bovendien nog aaibaar ook. Op de grote foto zie je hoe we een rookkanaal van een open haard hebben behangen met behang van Elitis. De muur was eerst wit. Veel sfeervoller geworden zo.

Kies de juiste lamp

Het toepassen van het juiste licht in een woonkamer is een hele uitdaging. Naast de basis- en werkverlichting als spots, leeslampen of hanglampen, kun je met een aantal kleinere tafellampen of wandlampen veel sfeer toevoegen aan een kamer. Een leuk tafellampje of lamp met een gekleurde kap op een dressoir of je tv-meubel bijvoorbeeld. Of een mooie kleinere hanglamp of een staande lamp in een hoek van de kamer. Zie hierboven bijvoorbeeld de zwart stalen vogellamp van Lieux. Een echte sfeermaker. Vergeet daarbij vooral niet de warmere lichtbronnen te gebruiken.

Kortingsactie Winterhuis

Geen Black Friday in onze winkel, maar voor de komende week proberen we je wel weer een beetje op gang te helpen met het veranderen van je huis. Op al het behang in de webshop ontvang je tot en met 6 december 10% korting. Vul de kortingscode WINTERHUIS in bij het afrekenen en de korting wordt van zelf verrekend.

Shop ze of tot ziens in de winkel!