Kleuren

Het nieuwe “neutral”

In principe ben ik echt een “colour girl” als het gaat om interieurs, maar ik kan toch ook enthousiast worden van een huis waarin op een goede manier neutrale tinten zijn gebruikt. Een neutraal kleurpallet is niet per definitie saai en het toepassen in huis lijkt makkelijker dan het is. Het is heel belangrijk om de juiste kleurtoon te kiezen. Een klein nuanceverschil kan de sfeer in een ruimte dramatisch veranderen.
Een kleine tip: wil je echt geen kleur en ga je voor een neutraal kleurpallet, zorg er dan wel voor dat je ook wat gelaagdheid aanbrengt in het geheel. Bijvoorbeeld door het gebruik van verschillende kleurnuances en verschillende texturen. Glad, mat, linnen, wol, velours, een beetje glanzend, etc.
Designers Guild introduceert een nieuwe neutrale kleur dit voorjaar: Buttermilk. Iets warmer dan het traditionele kalkwit en ivoor. Heel in de verte zelfs een beetje richting zachtgeel. Oh hemel ik houd persoonlijk echt niet van geel, alleen in de tuin, maar dit is toch wel echt mooi hoor. Zeker in combinatie met wat koelere zachtgrijs en wit tinten bijvoorbeeld. En het bloed kruipt natuurlijk waar het niet gaan kan ….. prachtig in combinatie met zachte pastels. Denk aan heel zacht limoengroen en oud roze. Niks saais aan dus! Wil je het voorzichtig proberen om deze kleur toe te voegen, dat kan natuurlijk ook met gebruik van bijvoorbeeld accessoires, zoals kussens, vazen en dekens. In onze webwinkel vind je voldoende voorbeelden van deze nieuwe “neutral”. Succes!

fabric-wallpaper-6