Geen categorie, Shoppen

Tafeltje dekje

Ik heb een ongelooflijke verzameldrift als het gaat om serviezen. Mijn kasten staan vol met leuke bakjes, bordjes, schalen en glazen. Eigenlijk kan er niks meer bij.  Maar ja, als ik dan dit weer zie maakt mijn hart een klein sprongetje. Het is servies van Anthropologie.

“Anthropologie is an escape from the everyday; it is a source of inspiration and delight…” aldus de oprichtster.

Misschien heb je er wel eens van gehoord. Het merk heeft in de VS, Canada en Engeland hele inspirerende conceptstores. De winkels zijn onderdeel van het concern waar ook de Urban Outfitters winkels toe behoren. Hele smaakvolle kleding, accessoires en waanzinnige interieurproducten dus. Mijn oog viel eigenlijk direct op de serviezen en glazen. Daar kun je niet genoeg van hebben. Je kunt altijd nog wel wat nieuws gebruiken om je tafel gezellig mee te maken, toch? Een apart servies voor ’t ontbijt, de thee, lunch, Italiaanse maaltijd, lekker Thais of niet te vergeten iets leuks voor als je lekker buiten in de tuin kunt eten.

acores-anthropologie

Neem nu dit turquoise servies Acores. Geen bord of bakje van dit Portugese aardewerk is hetzelfde. Vooral de vormen zijn erg leuk. Het is eindeloos te combineren ook met andere series van de “dinnerware” collectie. Lekker mix-and-matchen, ik hou er van. Van mij hoeft het juist niet allemaal zo heel erg op elkaar afgestemd te zijn. Een leuke mismatch ertussen maakt het resultaat meestal een stuk spannender. 

jubilation-anthropologie

Bij het zien van deze handbeschilderde sapglazen Jubilation kwamen er direct een heleboel herinneringen uit mijn eigen jeugd naar boven borrelen. Uren waren we thuis in de weer met oude glazen, , potjes, glasverf en een penseeltje. Natuurlijk werd ’t allemaal nooit zo mooi als deze serie, maar het brengt wel hele fijne herinneringen.

nature-anthropologie

Deze Natural World bordjes zijn bijna te mooi om van te eten. Maar het kan wel hoor! Natuurlijk kun je ze ook verzamelen en met z’n allen in een groep aan de muur hangen. Leuk in de keuken of in de eetkamer. In de collectie zijn nog meer series die daar geschikt voor zijn, dus je hebt zo een leuke verzameling bij elkaar. Voeg er hier en daar nog een oud exemplaar uit de familie of een leuke kringloopvondst aan toe, dan heb je echt iets persoonlijks aan de muur.

latte-mug-set-anthropologie

Wat een gezellige koffie- of theemokken zijn dit. Ze heten Latte, dus eigenlijk voor de koffie, maar ik zou er ook een heerlijk grote kop thee uit drinken. Kijk even op deze link, dan weet je werkelijk niet meer welke je moet kiezen. Allemaal dan maar.

Helaas zijn er hier in Nederland nog geen Anthropologie winkels anders zou ik er regelmatig te vinden zijn. We moeten het nog even doen met hun webwinkel ben ik bang. Maar hopelijk komt ook hier binnenkort een vestiging. Even afwachten nog maar.